מידע נוסף | המסלול העממי והקצרצר לא יתקיימו בגלל מזג האוויר הגשום.
חניה בהתאם להנחיות המארגנים, יציאת הרכבים בהמשך השביל ולא מכיוון הכניסה.
דבר המתכנן – נתיב הל"ה מפת נתיב הל"ה הוכנה ע"י 2 ממפים צ'כים, יש הבדל גדול באיכות המפה בין שני הממפים ולכן רוב הניווט יתקיים בחלק שמופה ע"י פטר מטולה שלעניות דעתי הכין מפת ניווט שניתן לכנותה "מעולה". אמנם בעונה הקודמת היו תלונות מפי נווטים רבים על טיב המפה, אבל כמי שבילה בסימון הנקודות והתרשם מהמפה כשהדופק שלו נמוך מאשר נווט בזמן תחרות וללא לחץ, אני יכול להצהיר כי כל תלונה שקשורה לטיבה של המפה (בצד של פטר) לא תתקבל , גם לא כתירוץ לאיבוד זמן. אם תיכנסו לראשו של הממפה ותנסו להבין כי תפקידו של הממפה לפשט את השטח בכדי שנווט יוכל לקרוא את המפה בזמן ריצה ותבחנו את השטח באופן כוללני הרי שתוכלו לא רק להפיק הנאה מהניווט אלא גם לנצח.
באילו פריטי נוף כדאי להתרכז? גדרות אבנים הם המפתח להתקדמות מהירה ושמירה על כיוון התנועה, נסו לאתר גדר אבנים שתוליך אתכם בכיוון הרצוי או פשוט לדלג מגדר לגדר.
מה מהירות התנועה בשטח ? ביער ניתן לרוץ ללא שום בעיה לכל הכיוונים וההגבלה היחידה היא הריצה בעליה לכשתהיה כזו. בשטח החצי פתוח רצוי להימנע מכניסה לירוק, אבל אם אין ברירה חפשו את הרמזים הצהובים שנתן לנו הממפה. בשטח הפתוח רצוי לרוץ היכן שיש פחות אבני חורבות (הכפר בית נטיף ישב בשטח הניווט וחורבות רבות מפוזרות וממופות כשדות אבנים)
שינויים במפה היער עובר בימים אלו דילול כך שנוצרו שבילים להוצאת הגזם כמו גם ענפים צעירים שמקשים על המעבר באזורים שטרם נוקו.
תחנת קהל כוללת שתייה וכל המסלולים עוברים דרכה, אין לעמוד ליד תחנה זו אבל ניתן לעמוד בינה ובין אזור הכינוס על מנת לצלם ולעודד
מים לשתייה בתחנת הקהל ובצומת מרכזית שעוברים בסמוך אליה במהלך הריצה. לא צפויות טמפ' גבוהות כך שלא צפויה להיות בעיית מים במסלול.
בטיחות בורות – בשטח בורות רבים שחלקם הגדול לא מסומן, יש לשים לב במהלך הריצה ולא מומלץ להתקרב לבורות פתוחים. מצוקים – חלקם גבוהים ותלולים, יש להיזהר ולשים לב בתנועה ליד מצוקים אלו. משטחי סלע חלקים – צפוי גשם לפני הניווט והשטח יהיה רטוב ואולי בוצי, כדאי לוודא שריכה הדוקה וחימום קרסוליים לפני תחילת הריצה.
פרטי נוף מיוחדים תעלות קשר – מימי מלחמת העצמות או ששת הימים – מסומנים כביתרונות בונקרים – מימי מלחמת העצמאות או ששת הימים – מסומנים כמערות מכלי דלק – מימי מלחמת העצמאות או ששת הימים – מסומנים כפרטי נוף מלאכותיים X |